Κατάληψη τριών πλοίων από αντάρτες στην Ερυθρά Θάλασσα

Κατάληψη τριών πλοίων από αντάρτες στην Ερυθρά Θάλασσα

1669
Κατάληψη τριών πλοίων από αντάρτες στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατέλαβαν τρία πλοία στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το ένα εκ των τριών πλοίων υπό σημαία Σαουδικής Αραβίας φέρει το όνομα Rabigh-3, χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία αναφορά για τα άλλα δύο πλοία.

Το δίκτυο Al-Jazeera μεταδίδει δηλώσεις Σαουδάραβα στρατιωτικού ότι το υπό σημαίας Σαουδικής Αραβίας πλοίο δέχθηκε την επίθεση ενόσω βρισκόταν υπό ρυμούλκηση σε γεώτρηση που ανήκει στην Νότια Κορέα.

Η επίθεση θέτει σε κίνδυνο τις διαδρομές στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ που ενώνουν την Ερυθρά θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό, από όπου διέρχονται πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο καθώς επίσης και αγαθά από την υπόλοιπη Ασία προς την Ευρώπη.

Αξιωματούχος-μέλος των ανταρτών Χούτι δήλωσε στο Al-Jazeera ότι «ελέγχουμε την ταυτότητα του πλοίου που συνέλαβαν η «ακτοφυλακή της Υεμένης», ήτοι εάν ανήκει σε εχθρικά κράτη ή στην Νότια Κορέα και εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα αφεθεί ελεύθερο. Ενημερώνουμε τους πάντες ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το πλήρωμα».

Σύμφωνα με το Marine Traffic το Rabigh-3 ανήκει στο σαουδαραβικό νηολόγιο με έδρα την Τζέντα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.