Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η Alibaba;

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η Alibaba;

65
Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η Alibaba;

Την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εξετάζει η Alibaba για την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNBC, ο κινεζικός κολοσσός του e-commerce, που το 2014 πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της ιστορίας στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές, προσβλέπει στην έκδοση 500 εκατ. μετοχών ώστε να αντλήσει $13 δις. Στο ίδιο μήκος κύματος Reuters και South China Morning Post, που αναφέρουν ότι τα κεφάλαια που θα αντλήσει η κινεζική εταιρεία θα κυμανθούν σε ένα εύρος $10-15 δις.

Μάλιστα, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, η εταιρεία έλαβε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές του Χονγκ Κονγκ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Alibaba θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αναλυτές σημειώνουν ότι, εάν η κίνηση της Alibaba οριστικοποιηθεί, θα δώσει μια ώθηση στην οικονομία του Χονγκ Κονγκ, η οποία το τελευταίο διάστημα ταλανίζεται από τις μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.