Γερμανία: Στο… τσακ απεφεύχθη η ύφεση

Γερμανία: Στο… τσακ απεφεύχθη η ύφεση

113
Γερμανία: Στο… τσακ απεφεύχθη η ύφεση

Η γερμανική οικονομία οριακά απέφυγε την ύφεση, καθώς το γ΄ τρίμηνο του 2019 κατέγραψε ανάπτυξη 0,1%, μετά την επιβράδυνση που είχε σημειωθεί το προηγούμενο τρίμηνο.

Ως ύφεση για μια χώρα ορίζεται η επιβράδυνση της οικονομίας της για δύο συνεχή τρίμηνα. Αναμφίβολα, ο εμπορικός πόλεμος σε διεθνές επίπεδο επιδρά αρνητικά στη Γερμανία, η οποία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς βιομηχανικών προϊόντων. Μάλιστα η αξία των γερμανικών εξαγωγών αντιπροσωπεύει το 47% του ΑΕΠ της χώρας.

Πάντως, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν αποτελεί το μόνο μελανό σημείο για τη γερμανική οικονομία. Η Γερμανία, κατέχοντας μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, καλείται να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος της μετάβασης σε πράσινα projects για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές.

Οπωσδήποτε, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οριακά απέφυγε την ύφεση αποτελεί ανησυχητικό δείγμα για την πορεία τόσο της οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου όσο και της παγκόσμιας.

Φωτό: AC Almelor/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.