Σιγκαπούρη: Τα «έξυπνα» ρυμουλκά στο προσκήνιο

Σιγκαπούρη: Τα «έξυπνα» ρυμουλκά στο προσκήνιο

840
Σιγκαπούρη: Τα «έξυπνα» ρυμουλκά στο προσκήνιο

Ο όμιλος Wärtsilä σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης ρυμουλκών PSA Marine και με την υποστήριξη της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA), έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια ανάπτυξης αυτόνομων ρυμουλκών στα πλαίσια του προγράμματος IntelliTug. Μετά την επιτυχημένη εγκατάσταση ενός πρωτοποριακού συστήματος δυναμικής τοποθέτησης (DP) στο ρυμουλκό «PSA Polaris», διεξάγονται τώρα δοκιμές του συστήματος υπό πραγματικές συνθήκες, στο λιμάνι της Σιγκαπούρης.

Το νέο σύστημα δυναμικής τοποθέτησης, γνωστό και ως Joystick Maneuvering System (JMS) προσφέρει καλύτερο έλεγχο των κινήσεων του ρυμουλκού ενώ αποτελεί και βασικό κομμάτι του προγράμματος IntelliTug επιτρέποντας τη μετάδοση ψηφιακών εντολών πλοήγησης στα συστήματα πρόωσης του πλοίου. O νηογνώμονας  Lloyd’s Register έχει επικυρώσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία του εν λόγω συστήματος εκδίδοντας σχετική Δήλωση Συμμόρφωσης για τη σημείωση DP.

Βασικός στόχος του προγράμματος IntelliTug είναι η ανάπτυξη ενός ‘έξυπνου’ ρυμουλκού για την επίτευξη ασφαλών και βιώσιμων επιχειρήσεων αυτόνομης ρυμούλκησης στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, ένα συνεχώς εξελισσόμενο λιμάνι το οποίο αναμένεται να διπλασιάσει τη χωρητικότητά του μέχρι το 2040.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.