Αstra Airlines: Καθηλωμένα παραμένουν τα αεροπλάνα

Αstra Airlines: Καθηλωμένα παραμένουν τα αεροπλάνα

1043
Αstra Airlines: Καθηλωμένα παραμένουν τα αεροπλάνα

Άδοξη κατάληξη φαίνεται να περιμένει την ΑSTRA Airlines η οποία ακύρωσε τις τελευταίες ημέρες όλες τις πτήσεις της ενώ και τα κεντρικά γραφεία της,  στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», παραμένουν εδώ και δύο μέρες κλειστά. Στο τηλεφωνικό κέντρο της ASTRA δεν απαντά κανένας υπάλληλος, ενώ στην ιστοσελίδα δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα για αγορά εισιτηρίων, ακόμα και προς τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές που εξυπηρετούσε.

Σύμφωνα με πολυάριθμα δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης της Astra Airlines φέρεται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών και κυρίως χρηματοδοτών που θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες της εταιρείας, η οποία φέρεται να έχει αρκετές ζημίες και χρέη προς προμηθευτές και το ελληνικό δημόσιο.

Η ASTRA Airlines με βάση το αεροδρόμιο «Μακεδονία», απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους και διαθέτει τέσσερα αεροσκάφη, 1 BAe-146-300 και 3 ΑΤR. H εταιρεία εκτελούσε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα αρκετές απευθείας τακτικές πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χίου, Μυτιλήνης, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας, Ηράκλειου και Κω και από Αθήνα προς και από Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία. Ειδικά οι επιδοτούμενες πτήσεις από Αθήνα προς Κοζάνη και Καστοριά έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού η εταιρεία είχε την αποκλειστικότητα στην εξυπηρέτησή τους και πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως αεροπορική σύνδεση για το επιβατικό κοινό. Σημαντική αναστάτωση για τις τοπικές αγορές προκαλεί επίσης  η διακοπή των απευθείας τακτικών πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λήμνο, την Ικαρία, την Κω και τη Σάμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε  πριν 11 χρόνια από τους Ιωάννη Ζλατάνη, ιδρυτή της Interaviator Ltd, και Αναστάσιο Ζηρίνη, τ. διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2008 από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο και μετέπειτα επικεντρώθηκε κυρίως σε ναυλωμένες πτήσεις και μετέπειτα στην εξυπηρέτηση των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών της Ελλάδας.

Φωτό: Νίκος Αρβανιτίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.