Μεταλλευτική «μάχη» για Κίνα-Ινδονησία

Μεταλλευτική «μάχη» για Κίνα-Ινδονησία

198
Μεταλλευτική «μάχη» για Κίνα-Ινδονησία

Η πρόσφατη απαγόρευση εξαγωγών νικελίου της Ινδονησίας είναι πιθανό να μειώσει κατακόρυφα την παραγωγή nickel pig iron (NPI), πρώτης ύλης ανοξείδωτου χάλυβα, όπως σημειώνουν αναλυτές.

Καθώς η Ινδονησία στρέφεται σε μια μεταλλευτική επάρκεια, η ίδια η παραγωγή NPI της χώρας θα μπορούσε να ξεπεράσει την αντίστοιχη της Κίνας. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Andrew Mitchell, head of nickel research της Wood Mackenzie, στο πλαίσιο του China International Nickel and Cobalt Industry Forum, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν σημαντικά projects με επίκεντρο το NPI που η Ινδονησία θα επιχειρήσει να υλοποιήσει, οδηγώντας την ανάπτυξη του μεταλλεύματος σε υψηλά επίπεδα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι απόρροια αυτού θα είναι η κινεζική παραγωγή NPI να μειωθεί στους 500.000 τόνους το 2020, όταν οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το 2019 κάνουν λόγο για παραγωγή 575.000 τόνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλοι αναλυτές, όπως ο Xu Aidong του κινεζικού οίκου ερευνών Antaike, o οποίος προβλέπει επίσης ότι η κινεζική παραγωγή NPI θα κυμανθεί στους 500.000 τόνους, ενώ, όσον αφορά την αντίστοιχη ινδονησιακή, εκτιμά ότι θα αγγίξει τους 550.000 τόνους. Ο ίδιος σημειώνει, τέλος, ότι η συνδυασμένη παραγωγή των δύο χωρών θα μπορούσε να αγγίξει το 49% της παγκόσμιας παραγωγής NPI το 2019 και το 51% αυτής το 2020.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.