Η Σιγκαπούρη υπέρμαχος της χρήσης LNG

Η Σιγκαπούρη υπέρμαχος της χρήσης LNG

159
Η Σιγκαπούρη υπέρμαχος της χρήσης LNG

Oι ναυτιλιακές αρχές της Σιγκαπούρης φαίνεται πως προωθούν τη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου από τα πλοία, παρέχοντας την ίδια στιγμή κίνητρα στις διαχειρίστριες εταιρείες που το επιλέγουν για τους περιβαλλοντικούς στόχους του ΙΜΟ.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του Singapore Registry of Ships Forum, υψηλόβαθμα στελέχη του Maritime And Port Authority (MPA) της Σιγκαπούρης υπογράμμισαν μια σειρά μέτρων για την επέκταση της χρήσης του LNG για την κίνηση των πλοίων.

Μάλιστα τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι το LNG αποτελεί το πλέον πράσινο και καθαρό καύσιμο αλλά και την πιο βιώσιμη λύση για τα πλοία από οποιαδήποτε άλλη επιλογή που υπάρχει διαθέσιμη επί του παρόντος.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η Σιγκαπούρη εντατικοποιεί τις εργασίες της προκειμένου να αναδειχθεί σε κόμβο τροφοδοσίας πλοίων με LNG. Στο πλαίσιο αυτό, η MPA αναμένει ακόμη δύο LNG bunker tankers για την ship to ship τροφοδοσία το β’ εξάμηνο του έτους.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας εκφράζει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο το LNG θα μπορούσε να επιτύχει τις μακροχρόνιες περιβαλλοντικές βλέψεις της ναυτιλίας.

Φωτό: Mike Enerio/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.