Η IKEA αλλάζει τη ρότα στα logistics

Η IKEA αλλάζει τη ρότα στα logistics

408
Η IKEA αλλάζει τη ρότα στα logistics

Η ΙΚΕΑ,  η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης επίπλων στον κόσμο φαίνεται πως δεν επαναπαύεται μπροστά στον μεγάλο ανταγωνισμό αλλά και στην ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η σουηδική εταιρεία, η οποία αναμένει αυξημένα κέρδη λόγω της σημαντικής ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, αναμένεται να επενδύσει σημαντικά ποσά προκειμένου να ανταγωνιστεί, στο μέτρο του δυνατού, εταιρείες-κολοσσούς του e-commerce όπως η Amazon και η Made.com.

Συνεπώς η ΙΚΕΑ μετά από δεκαετίες ανάπτυξης θα επιχειρήσει να εισακούσει νέα καταναλωτικά πρότυπα ενώ στόχος της εταιρείας θα εξακολουθήσει να είναι η παροχή οικονομικών προϊόντων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα κόστη για πρώτες ύλες ενισχύονται σημαντικά.

«Η πρόκληση των logistics είναι σημαντική για μας καθώς κάθε μέρα αποστέλλουμε πολλά προϊόντα και για αυτό εξετάζουμε τρόπους να μεταφέρουμε με πιο αποδοτικό τρόπο τα προϊόντα αυτά. Αυτό απαιτεί επενδύσεις», δήλωσε ο Martin van Dam,CFO της Inter IKEA Group στο Reuters χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Φωτό: Everett Kennedy Brown/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.