Προειδοποίηση Ουάσιγκτον για την αποφυγή φαινομένων COSCO

Προειδοποίηση Ουάσιγκτον για την αποφυγή φαινομένων COSCO

875
Προειδοποίηση Ουάσιγκτον για την αποφυγή φαινομένων COSCO

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως συνεχίζουν ακάθεκτες την πολιτική προστατευτισμού που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ντέιβιντ Πέιμαν, Deputy Assistant Secretary of State for Counter Threat Finance and Sanctions, προειδοποίησε άλλες ναυτιλιακές εταιρείες πλην της COSCO ότι θα μπορούσαν να πέσουν «θύματα» κυρώσεων αν διαπιστωθεί ότι μεταφέρουν παρανόμως ιρανικό πετρέλαιο.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πρόσφατες κυρώσεις σε πλοία της COSCO αποτελούν ένα καλό μάθημα για όποιες εταιρείες θεωρούν ότι είναι τόσο μεγάλες ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες και πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλιστούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Τέλος, Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι οι συνομιλίες με την COSCO για την άρση των κυρώσεων συνεχίζονται κανονικά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφή εικόνα για το πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.