Αυστραλία: Ρεκόρ για τις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος ενόψει;

Αυστραλία: Ρεκόρ για τις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος ενόψει;

278
Αυστραλία: Ρεκόρ για τις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος ενόψει;

Oι αποστολές σιδηρομεταλλεύματος από το μεγαλύτερο λιμάνι εξαγωγών χύδην φορτίου της Αυστραλίας, αυτό του Hedland, εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ κατά το οικονομικό έτος το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, οι εγχώριοι παραγωγοί iron ore αυξάνουν σημαντικά την παραγωγή στην καρδιά των εξορύξεων μεταλλευμάτων της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα κύκλοι της αγοράς να προβλέπουν αυξημένες εξαγωγές.

Το τελευταίο διάστημα, οι παγκόσμιες ροές σιδηρομεταλλεύματος έχουν ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα μετά τις στρεβλώσεις που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά κατά το α΄ εξάμηνο του έτους και οι οποίες προήλθαν από την κατάρρευση φράγματος της Vale στη Βραζιλία και από δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Αυστραλία. Μάλιστα, το αυστραλιανό λιμάνι του Hedland σημείωσε εξαγωγές ρεκόρ τον περασμένο Αύγουστο.

Αναμφίβολα, η εξέλιξη αυτή ασκεί σημαντικές πιέσεις στις τιμές τους τελευταίους μήνες και ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση της υπερπροσφοράς τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ο CEO του Pilbara Ports Authority, Roger Johnston, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ανέφερε ότι, καθώς οι κινεζικές μονάδες παραγωγής χάλυβα αντικαθιστούν το iron ore με scrap metal, η παγκόσμια παραγωγή θα αναπτύσσεται μεν αλλά με μικρότερο ρυθμό τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια.

Φωτό: Rebecca Le May/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.