Η κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών

Η κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών

252
Η κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών

Ένα νέο κέντρο έρευνας, σχεδιασμένο ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι σημαντικές πλέον προκλήσεις των κυβερνοεπιθέσεων στον χώρο της ναυτιλίας, αναμένεται να εγκαινιάσει το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ.

Το συνολικού προϋπολογισμού £3 εκατ. «Cyber-SHIP Lab», το οποίο χρηματοδοτείται και από το UK Research and Innovation, αναμένεται να συνδυάσει όλα εκείνα τα συστήματα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής εν πλω για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων στα πλοία.

Εν συνεχεία εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας και πληροφοριακών συστημάτων θα αξιολογούν τυχόν αδυναμίες και θα προτείνουν λύσεις και βελτιώσεις απαραίτητες για την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, Kevin Jones, Executive Dean for science and engineering, εξηγεί ότι η δημιουργία του «Cyber-SHIP Lab» αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός εθνικού κέντρου έρευνας της ναυτιλιακής κυβερνοασφάλειας. Ο ίδιος συμπληρώνει τέλος ότι το νέο ερευνητικό κέντρο έρχεται να υποστηρίξει εργασίες εν πλω, οι οποίες δεν είναι εφικτές μόνο με τη χρήση προσομοιωτών.

Φωτό: NOAA/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.