Βραβεία Amver 2019: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που έσωσαν ζωές στη θάλασσα

Βραβεία Amver 2019: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που έσωσαν ζωές στη θάλασσα

2985
Βραβεία Amver 2019: Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που έσωσαν ζωές στη θάλασσα

Mε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 η ετήσια απονομή των Amver Awards που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Τhe International Propeller Club of the United States, International Port of Piraeus σε συνεργασία με την  Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το μήνυμα της φετινής βραδιάς ήταν το “NEXT, Working for the Future” μήνυμα που αντιπροσωπεύει πλήρως και το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επισήμως από το νέο πρόεδρό του, κ. Κωστή Φραγκούλη. Ιδιαίτερο χαρακτήρα στην τελετή έδωσε ο brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, στο ρόλο του παρουσιαστή – συντονιστή της εκδήλωσης, όπως και η παιδική χορωδία του εκπαιδευτηρίου ACS Athens, που άνοιξε με πολύ συγκινητικό τρόπο τη βραδιά, ψάλλοντας τους εθνικούς ύμνους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι από 1.100 επίσημοι και εκλεκτοί καλεσμένοι, κυρίως από το χώρο της Ναυτιλίας, είχαν τη χαρά να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά, να τιμήσουν όλοι μαζί τους ανθρώπους που καθημερινά στελεχώνουν το ναυτικό ιδεώδες της χώρας μας, να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να εμπνευστούν και να γίνουν κοινωνοί της αναγκαιότητας για μια ελληνική ναυτιλία, μια χώρα, έναν πλανήτη που προχωράει με θάρρος στο Μέλλον.

Στη σύντομη ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του Propeller Club κ. Φραγκούλης, κατ΄αρχάς  ευχαρίστησε και τίμησε τον απερχόμενο Πρόεδρο και πλέον Aντιπρόεδρο του International Propeller Club, κ. Γιώργο Ξηραδάκη, χρίζοντάς τον Επίτιμο Πρόεδρο του Propeller Club Πειραιά. Ο κος. Φραγκούλης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του Club. Μοιράστηκε το όραμα της καινούριας διοίκησης για ένα Propeller Club ακόμη μεγαλύτερο σε αριθμό μελών, με παρουσία σε περισσότερα ελληνικά λιμάνια, με ικανότητα να αντλεί περισσότερους πόρους, ώστε να μπορεί να δίνει πίσω περισσότερα στην ελληνική κοινωνία.

DSC_5818

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “μαζί με το αξιόλογο Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club, θα δουλέψουμε εντατικά για την επόμενη ημέρα της Ναυτιλίας, την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το μέλλον της εκπαίδευσης και της κοινωνίας μας. Αλλά και για  την επόμενη ημέρα για την ασφάλεια στη θάλασσα, την επόμενη ημέρα για το περιβάλλον που οφείλουμε να προστατεύσουμε. Να γίνουμε όλοι ακόμη πιο ενεργοί και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του”.

Με τη σειρά του, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, κ. Geoffrey R. Pyatt, αφού ευχαρίστησε την προηγούμενη και τη νέα προεδρία του Propeller Club, τόνισε πως μόνο με τη στήριξη του club και κατ’ επέκταση της εμπορικής ναυτιλίας, ο θεσμός του Amver γνώρισε και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Ανέφερε επίσης κάποιες νέες πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών μεταξύ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Suny της Νέας Υόρκης και της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας, ως ένα από τα πολλά δείγματα συνεχούς τόνωσης των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Ο κ. Οικονομίδης, από το ρόλο του συντονιστή της βραδιάς, μίλησε για την ανάγκη να δουλεύουμε με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, έμπνευση, αφοσίωση και τόλμη για το Μέλλον. Τόνισε πως οι εταιρίες σήμερα πρέπει να δείχνουν το δρόμο και τον τρόπο για να πηγαίνει όλη οι κοινωνία μπροστά, να δημιουργούν το Μέλλον. Μίλησε επίσης για τη σημασία της ελληνικής ναυτιλίας και το Πιστεύω του ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει το παγκόσμιο επίκεντρο σκέψης γύρω από τη Ναυτιλία.

Τα φετινά βραβεία

AMVER AWARDS

Στα φετινά Amver Awards τιμήθηκαν 217 ελληνικές εταιρίες και τα 2.009 πλοία τους που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα Amver για περισσότερες από 128 ημέρες μέσα στο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος είχαμε και μια μοναδική πρωτιά ως χώρα, καθώς λάβαμε περισσότερα από 2.000 βραβεία Amver, 2.009 στον αριθμό. Μια εντυπωσιακή πρωτιά που μας κάνει ιδιαιτέρως περήφανους και καταδεικνύει την πρωταγωνιστική θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτική κοινότητα.

Η λίστα με τις 217 ελληνικές εταιρίες που έλαβαν φέτος Amver Award βρίσκεται εδώ

RESCUE AWARDS

Φέτος 6 ελληνικά πλοία τιμήθηκαν με το ειδικό Rescue Award, καθώς ανταποκρίθηκαν και παρείχαν βοήθεια στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διασώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Τα πλοία που βραβεύτηκαν είναι:

M/V FOXTROT της Load Line Marine S.A
M/V FRIO MOGAMI  της Laskaridis Shipping Co Ltd
M/V NESTOR  της Laskaridis Shipping Co Ltd
M/V SWAN CHACABUCO της Chartworld Shipping Co
C/V VENETIKO της V.Ships
M/V VIRTUOUS STRIKER της Enterprises Shipping & Trading S.A

FIDELITY AWARDS

Η συνεχής παρουσία τριών ελληνικών εταιριών την τελευταία δεκαετία με τα περισσότερα πλοία στο σύστημα Amver τιμήθηκε με τα Fidelity Awards. Οι εταιρίες που βραβεύτηκαν είναι:

Tsakos Group of Companies
Danaos Shipping Co. Ltd.
Minerva Marine

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, o Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα και επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club κ. Geoffrey R. Pyatt, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Γεώργιος Πατέρας, ο Αρχηγός του Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός του Λιμενικού,  Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, Ναύαρχος Richard Timme.

Φωτο: Propeller Club Πειραιά / Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.