Νέος εξαγωγέας χαλκού ενόψει

Νέος εξαγωγέας χαλκού ενόψει

225
Νέος εξαγωγέας χαλκού ενόψει

To Εκουαδόρ αναμένεται να αποστείλει το πρώτο του φορτίο χαλκού μεγάλης κλίμακας τις επόμενες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια της χώρας να αναδειχθεί σε σημαντικό εξαγωγέα.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Μεταλλευμάτων του Εκουαδόρ ανέφερε, στο πλαίσιο του συνεδρίου IMARC στη Μελβούρνη, ότι η μεταλλευτική εταιρεία El Mirador, μέρος της οποίας ανήκει στην κινεζική κοινοπραξία CRCC-Tongguan, θα αποστείλει το πρώτο της φορτίο χαλκού τον επόμενο μήνα.

Το Εκουαδόρ, το οποίο συνορεύει με τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού του κόσμου, το Περού, διαθέτει υψηλά αποθέματα χαλκού και αργά αλλά σταθερά επιχειρεί να αναπτύξει την εν λόγω βιομηχανία και να στρέψει το βλέμμα του στις διεθνείς αγορές.

Το Εκουαδόρ, το οποίο εξετάζει την έξοδό του από τον ΟΠΕΚ,  τα τελευταία χρόνια έχει έρθει αντιμέτωπο με πολύ χαμηλές τιμές πετρελαίου και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις για τον μεταλλευτικό κλάδο, αλλά και να διπλασιάσει το ποσοστό συμμετοχής της εν λόγω βιομηχανίας στο ΑΕΠ της χώρας έως το 2021.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.