Στα $2.000/ουγγιά ο χρυσός έως το 2021

Στα $2.000/ουγγιά ο χρυσός έως το 2021

261
Στα $2.000/ουγγιά ο χρυσός έως το 2021

Στα $2.000/ουγγιά εκτιμάται ότι θα εκτιναχτεί η τιμή του χρυσού μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται, σύμφωνα με τον CEO της Agnico Eagle Mines Ltd.

Ο Sean Boyd, επικεφαλής της καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας χρυσού, δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg ότι «οι κυβερνήσεις εστιάζουν σε υψηλές δαπάνες, και αυτό το έλλειμμα χρήματος είναι θετικό για τον χρυσό» και συνέχισε σημειώνοντας ότι υφίσταται υψηλή ζήτηση χρυσού από την Κίνα, την Ινδία, αλλά και από τις κεντρικές τράπεζες – στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Τα futures χρυσού έχουν σημειώσει αύξηση 17% φέτος, καθώς οι εμπορικές εντάσεις στη διεθνή σκακιέρα δεν φαίνεται να αποκλιμακώνονται, αλλά και λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η ζήτηση για χρυσό να βαίνει συνεχώς ανοδικά. Οι τιμές του χρυσού την περασμένη Τετάρτη έφτασαν τα $1.495,70/ουγγιά. Τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαν εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ –$1.923,70– στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οπότε και ανακοινώθηκαν τεράστια προγράμματα παροχής ρευστότητας, προκειμένου να τονωθεί η αμερικανική οικονομία.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.