ΙNTERCARGO: 40 χρόνια προσφοράς στη ναυτιλία

ΙNTERCARGO: 40 χρόνια προσφοράς στη ναυτιλία

365
ΙNTERCARGO: 40 χρόνια προσφοράς στη ναυτιλία

Κυκλοφορεί το νέο ειδικό τεύχος των Ναυτικών Χρονικών στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «INTERCARGO: The first 40 years – Representing the dry bulk cargo shipping industry since 1980». Η νέα ειδική έκδοση των Ναυτικών Χρονικών προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό μία μοναδική ευκαιρία αναδρομής στα πως και στα γιατί της ίδρυσης μίας από τις πλέον σημαντικές ενώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, της INTERCARGO.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη -ειδικό και μη- να αντιληφθεί την πολυεπίπεδη προσφορά της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Πλοιοκτητών Φορτηγών Πλοίων στο διεθνές εμπόριο τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στις τωρινές αλλά και μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η INTERCARGO υπήρξε το δημιούργημα του μεγάλου Χιώτη ναυτέλληνα Αντώνη Χανδρή, ο οποίος, όπως προκύπτει από τη μελέτη του πολύτιμου αρχείου των τευχών των Ναυτικών Χρονικών, συνέλαβε την ανάγκη ίδρυσης μίας ένωσης που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανεξάρτητων πλοιοκτητών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Για την «μυθική» προσωπικότητα του Αντώνη Χανδρή, για τις άοκνες προσπάθειές του προς ίδρυση της INTERCARGO, όπως και για τις πολλαπλές επιτυχίες που κατήγαγαν οι επικεφαλής και τα μέλη του διεθνούς συλλογικού φορέα εκπροσώπησης αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τελευταία, γράφουν στο ειδικό τεύχος ορισμένα από τα πλέον επίλεκτα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, ορισμένα εκ των οποίων έχουν υπηρετήσει τα τελευταία 40 χρόνια την INTERCARGO ως πρόεδροι και αντιπρόεδροί της αλλά και ως γενικοί γραμματείς.

Πιο συγκεκριμένα, στο ειδικό τεύχος φιλοξενούνται τα κείμενα και οι μαρτυρίες των ακόλουθων προσώπων, κατά σειρά εμφάνισης στο τεύχος:

Δημήτριος Ι. Φαφαλιός

Πάνος Ζαχαριάδης

Ιωάννης Κ. Λύρας

Θεμιστοκλής Βώκος

David Glass

Morten Werring

Dr. Spyros M. Polemis

Sverre Jorgen Tidemand

Gian Cristoforo Savasta

Nicky Pappadakis

John Platsidakis

Jay K. Pillai

Roger Holt

Dr. Kostas G. Gkonis

Την ιστορική έρευνα του νέου ειδικού τεύχους των Ναυτικών Χρονικών για την ίδρυση και την συνεχιζόμενη προσφορά της INTERCARGO στην βιομηχανία ξηρού φορτίου και στο διεθνές εμπόριο χορήγησε και υποστήριξε η INTERCARGO, ενώ η απαιτούμενη έρευνα έλαβε χώρα σε Λονδίνο και Αθήνα κατά την περίοδο Νοεμβρίου 2018-Αυγούστου 2019, από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας των Ναυτικών Χρονικών.

Εάν ενδιαφέρεστε για την αγορά του ειδικού τεύχους πατήστε εδώ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.