Η Βαλτική Θάλασσα ένα γιγαντιαίο αιολικό πάρκο

Η Βαλτική Θάλασσα ένα γιγαντιαίο αιολικό πάρκο

486
Η Βαλτική Θάλασσα ένα γιγαντιαίο αιολικό πάρκο

H παράκτια αιολική ενέργεια της Πολωνίας πρόκειται να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, με την προοπτική το 25% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας να προέρχεται από ανεμογεννήτριες έως το 2040.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Radoslaw Pachecki, Maritime Logistics Project Manager της πολωνικής εταιρείας PGE Baltica, στο πλαίσιο του Maritime Economy Forum, προσθέτοντας ότι η Βαλτική Θάλασσα στην Πολωνία έχει ικανότητα παραγωγής αιολικής ενέργειας έως και 12 GW μέσω 13 projects. O ίδιος συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη αιολικών projects στη Βαλτική θα μπορούσε να δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 1,4 δις ευρώ για την πολωνική οικονομία έως το 2030.

Να σημειωθεί ότι η PGE αρχικά σχεδιάζει να δημιουργήσει τρία αιολικά πάρκα και ευελπιστεί ότι θα αναπτύξει την πλειονότητα των δεκατριών φιλόδοξων έργων με τη συμμετοχή άλλων εταιρειών ενέργειας. Η κατασκευή της πρώτης μονάδας εκτιμάται ότι θα αρχίσει το 2022, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει πιθανώς το 2025-2026.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Πολωνία εν πολλοίς βασίζεται στον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και η κίνηση αυτή δείχνει μια στροφή στις καθαρότερες μορφές ενέργειας και στην αντικατάσταση των υπερήλικων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα με νέα πράσινα projects.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.