7 νέα ξενοδοχεία για την Costa Navarino

7 νέα ξενοδοχεία για την Costa Navarino

3317
7 νέα ξενοδοχεία για την Costa Navarino

Τη δημιουργία 7 νέων ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας περίπου 5.000 κλινών, οι οποίες θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια στο Costa Navarino ανακοίνωσε ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ που ελέγχει την Costa Navarino.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με θέμα «10 χρόνια λειτουργίας της Costa Navarino. Το όραμά μας για την Costa Navarino και την περιοχή για την επόμενη δεκαετία. Παρουσίαση νέων επενδύσεων», ο κ. Κωνσταντακόπουλος ανέφερε ότι το σύνολο των επενδύσεων σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης των μονάδων της Costa Navarino θα φτάσει στα 2,5 δις ευρώ, με τις θέσεις εργασίας να ξεπερνούν τις 11.200, άμεσες και έμμεσες.

Oι συνολικές επιπτώσεις στην οικονομία της Μεσσηνίας από τη λειτουργία της Costa Navarino στα 10 χρόνια ζωής της υπολογίζονται σε πάνω από 2 δις ευρώ. Η άμεση επίδραση στο ΑΕΠ της περιοχής φτάνει στο 3,02% και η συνολική επίδραση στο ΑΕΠ της Μεσσηνίας ξεπερνά το 8% ενώ σε πλήρη ανάπτυξη το έργο θα έχει επίδραση (άμεση και έμμεση) άνω των 3,5 δισ. ευρώ.

Το Costa Navarinο συνέβαλε στο να πρωτοστατεί η Μεσσηνία στον τουρισμό της Πελοποννήσου, έχοντας το 23% των ξενοδοχειακών μονάδων, το 26,9% των δωματίων, το 27,3% των κλινών και το 43,7% των 5* κλινών.  Παράλληλα, η επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου αυξήθηκε κατά 118%, την περίοδο 2012-2018, τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας υποδέχθηκαν 185% περισσότερους πελάτες, ενώ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνδέθηκε με περισσότερους από 30 προορισμούς διεθνώς με 1.447% αύξηση συνδεσιμότητας την περίοδο 2009- 2019. Η αύξηση αφίξεων πτήσεων εξωτερικού ήταν στο 455%, ενώ η αύξηση της κίνησης επιβατών εξωτερικού κατά την ίδια περίοδο έφτασε στο 326%.

Τα νέα ξενοδοχεία που θα κατασκευαστούν θα είναι δύο στη Γιάλοβα, 322 και 814 κλινών αντίστοιχα, που αναμένεται να λειτουργήσουν το 2021, 4 ξενοδοχεία στο Ριζόμυλο συνολικής δυναμικότητας άνω των 3.000 κλινών και δύο στο Navarino Hills κοντά στο Κυνηγού συνολικά 875 κλινών.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα – Πύλος – Μεθώνη, που θα βοηθήσουν να γίνει πράξη το νέο όραμά μας, όπως είπε, που είναι: «Να κάνουμε την Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας έναν τόπο-πρότυπο στη Μεσόγειο, στον οποίο πάρα πολλοί άνθρωποι να θέλουν όχι μόνο να επισκεφθούν αλλά και να ζήσουν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.