Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδία

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδία

978
Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδία

Tα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Ινδία είχαν σαν αποτέλεσμα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου το chemical tanker «NU SHI NALINI» να παρασυρθεί από το εξωτερικό αγκυροβόλιο στο Mormugao και να προσαράξει 2 ναυτικά μίλια μακριά από το Dona Paula.

Το εν λόγω πλοίο, παρέμενε στο Mormugao έμφορτο με 3.000 μετρικούς τόνους νάφθας από τον περασμένο Ιούλιο λόγω κράτησης. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ινδίας, το μήκους 144 μέτρων πλοίο δεν έχει πλήρωμα ενώ οι αρμόδιες λιμενικές αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο αν και οι προσπάθειες ρυμούλκησης του πλοίου αποδείχθηκαν άκαρπες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ινδίας σημειώνουν ότι οι τροπικές καταιγίδες στην ανατολικο – κεντρική Αραβική Θάλασσα θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 200 αλιευτικά σκάφη αγκυροβόλησαν στο Mormugao την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου μετά τις προειδοποιήσεις των ινδικών αρχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.