Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με θανατηφόρο γρίπη

Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με θανατηφόρο γρίπη

785
Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με θανατηφόρο γρίπη

Η εποχή της γρίπης τελείωσε στο νότιο ημισφαίριο. Η Αυστραλία είχε μια «μεγάλη» και «δύσκολη» περίοδο εποχικής γρίπης (η χειμερινή περίοδος κατά την οποία η εποχική γρίπη βρίσκεται σε έξαρση). Τα κρούσματα της γρίπης αυξήθηκαν και εμφανίστηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο, ενώ το στέλεχος H3N2 (προκαλεί γενικά βαρύτερη νόσο) ήταν η κυρίαρχη αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Dan Jernigan, επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ (Center for Disease Control and Prevention – CDC), η περίοδος γρίπης στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη δεν αποτελεί πάντα πρόβλεψη της περιόδου γρίπης για το βόρειο ημισφαίριο. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί στις ΗΠΑ παροτρύνουν το κοινό να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατόν, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξη μιας νέας εκδοχής του H3N2 στις ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ήδη προσθέσει το στέλεχος H3N2 στο αντιγριπικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί τονίζουν ότι, ακόμα και αν το εμβόλιο δεν είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε ορισμένους ανθρώπους και νοσήσουν, η συμπτωματολογία θα είναι ηπιότερη και οι πιθανότητες μετάδοσης μικρότερες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.