Αμβέρσα-Zeebrugge: Στην τελική ευθεία ο «γάμος»;

Αμβέρσα-Zeebrugge: Στην τελική ευθεία ο «γάμος»;

94
Αμβέρσα-Zeebrugge: Στην τελική ευθεία ο «γάμος»;

To λιμάνι της Αμβέρσας, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα στην Ευρώπη, και το κοντινό του Zeebrugge έδωσαν το πράσινο φως για τις τελικές διαπραγματεύσεις συγχώνευσής τους, μετά από δύο χρόνια διερευνητικών επαφών και συνομιλιών για την καλύτερη συνεργασία τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, τα δύο βελγικά λιμάνια σημειώνουν ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις, που πιθανώς θα οδηγήσουν σε «γάμο», θα διαρκέσουν άλλα δύο έτη.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των συνομιλιών τους τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι αρχές των δύο λιμένων προχώρησαν στην εκπόνηση μιας μελέτης αναφορικά με τα περιθώρια συνεργασίας τους, την οποία ανέλαβαν οι Deloitte και Laga. Η εν λόγω μελέτη σημειώνει ότι, με τις υπάρχουσες συνθήκες, μια ενοποίηση θα έχει μικρό αντίκτυπο λόγω του παραδοσιακού ανταγωνισμού των δύο λιμανιών.

Εκ των μελών του ΔΣ του λιμανιού της Αμβέρσας, η κ. Annick De Ridder ανέφερε πως η έκθεση καταδεικνύει ότι τα δύο λιμάνια αλληλοσυμπληρώνονται και αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, προσθέτοντας ότι από κοινού μπορούν να δημιουργήσουν το λιμάνι του μέλλοντος, με έμφαση στην καινοτομία, στην ψηφιοποίηση και στην αποδοτικότητα.

Φωτό: David Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.