Saudi Aramco: Ακόμα μία αναβολή για τη δημόσια εγγραφή

Saudi Aramco: Ακόμα μία αναβολή για τη δημόσια εγγραφή

93
Saudi Aramco: Ακόμα μία αναβολή για τη δημόσια εγγραφή

Τα «μπρος-πίσω» στην πολυσυζητημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω δημόσιας εγγραφής της Saudi Aramco συνεχίζονται, καθώς προ ημερών η εταιρεία ανέβαλε για άλλη μία φορά την έξοδό της στις αγορές.

Το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι αυτή η εξέλιξη θα δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές να λάβουν γνώση και για τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου για τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία παγκοσμίως, ενόσω οι τράπεζες προσπαθούν να προσδιορίσουν την αξία της.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία συνεισφέρει κατά 10% στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι η ΑΜΚ θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχε προσδιοριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, μετατέθηκε ωστόσο για τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ η νέα παράταση ίσως τελικά δρομολογήσει την έξοδο της Aramco στις αγορές για τον Ιανουάριο του 2020.

Η εταιρεία προσανατολίζεται τελικά στο να εισαχθούν οι μετοχές της μόνο στο χρηματιστήριο του Ριάντ, εγκαταλείποντας πιθανώς τα σενάρια για ένταξη των μετοχών της και στα χρηματιστήρια είτε του Λονδίνου είτε της Νέας Υόρκης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.