Η Seaven Tanker Management μέλος του Green Award Foundation

Η Seaven Tanker Management μέλος του Green Award Foundation

4684
Η Seaven Tanker Management μέλος του Green Award Foundation
(Α-Δ): Ο κ. Στράτος Τσαλαμανιός, ο κ. Νικόλας Τσαλαμανιός, ο κ. Jan Fransen και ο καπτ. Νικόλαος Ασπρολουπάκης

Η Seaven Tanker Management είναι η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία παγκοσμίως με δεξαμενόπλοια κάτω των 10.000 dwt που λαμβάνει το Green Award Certificate, γεγονός που εορτάστηκε σε τελετή που έλαβε χώρα στο καινούριο Training Center της Seaven στις 4 Ιουλίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Jan Fransen, Executive Director του Green Award Foundation, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα του Green Award στους επικεφαλής της Seaven, Στράτο και Νικόλα Τσαλαμανιό.

Ο κ. Fransen τόνισε ότι το Green Award καλωσορίζει με υπερηφάνεια νέες εταιρείες, οι οποίες παρακινούνται για μια ασφαλή και πράσινη ναυτιλία. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα μικρής κλίμακας δεξαμενόπλοια, κάτω των 10.000 dwt, τα οποία επιδιώκουν να γίνουν και να παραμείνουν πρωτοπόροι, αποτελούν ορόσημο για το Green Award.

EVIAPETROL II1

Από την πλευρά τους, οι κ. Στράτος και Νικόλας Τσαλαμανιός ανέφεραν ότι στόχος της εταιρείας τους είναι η προώθηση της βιωσιμότητας στη ναυτιλία μέσω των καθημερινών λειτουργιών της και για τον λόγο αυτόν εργάζονται από κοινού για μια ασφαλή και πράσινη βιομηχανία, στην οποία θα επιχειρούν τα πλοία της Seaven. Οι ίδιοι συμπλήρωσαν ότι το Green Award αποτελεί επίτευγμα για την εταιρεία, ως απόρροια του προσωπικού που υπερβάλλει εαυτόν σε θέματα ασφάλειας.

Seaven Tanker Management

Η Seaven Tanker Management ιδρύθηκε το 2003 με την επωνυμία EVIA PETROL. Διαθέτει και διαχειρίζεται ένα στόλο 7 σύγχρονων χημικών δεξαμενοπλοίων μικρού και μεσαίου μεγέθους που φέρουν όλα την ελληνική σημαία. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται 2 φορτηγά πλοία μεταφοράς τσιμέντου.

Green Award Certificate

Το Green Award Certificate είναι ένα πιστοποιητικό για πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες που υπερβαίνουν τη διά νόμου οριζόμενη υποχρέωση που σχετίζεται με περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, ενώ η φιλοσοφία του Green Award Foundation είναι να προάγει υψηλά πρότυπα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και την ασφάλεια στη ναυτιλία, εντοπίζοντας, αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντικά υπεύθυνη ναυτιλία, μέσω της λειτουργίας ενός μη κερδοσκοπικού συστήματος πιστοποίησης, που αξιολογεί την ασφάλεια και την περιβαλλοντική απόδοση.

Φωτό: Seaven

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.