Επιφυλακτικοί οι βρετανικοί λιμένες για τη συμφωνία του Brexit

Επιφυλακτικοί οι βρετανικοί λιμένες για τη συμφωνία του Brexit

315
Επιφυλακτικοί οι βρετανικοί λιμένες για τη συμφωνία του Brexit

Mε δόσεις συγκρατημένης αισιοδοξίας χαιρετίζουν οι βρετανικοί λιμένες την πρόσφατη συμφωνία για το Brexit.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η δήλωση του Richard Ballantyne, CEO της British Ports Association (BPA), o οποίος σχολίασε ότι, παρά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχουν σημαντικά θέματα προς επίλυση, που αφορούν τα λιμάνια τόσο της Ιρλανδίας όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κανονικότητα των εμπορευματικών ροών στα σύνορα αποτελεί προτεραιότητα, προσθέτοντας ότι το εμπόριο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας είναι ζωτικής σημασίας.

Παρά το γεγονός ότι ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο προέβησαν σε συμφωνία, αυτή δεν έχει ακόμη επικυρωθεί, με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας να δηλώνει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο συμφωνίας.

Αναμφίβολα, το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την επεισοδιακή, αν μη τι άλλο, έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.