Στην κορυφή των παγκόσμιων εξαγωγών iron ore η Rio Tinto;

Στην κορυφή των παγκόσμιων εξαγωγών iron ore η Rio Tinto;

160
Στην κορυφή των παγκόσμιων εξαγωγών iron ore η Rio Tinto;

Η Rio Tinto έχει ολοκληρώσει τις σημαντικές εργασίες συντήρησης σε πολλές εγκαταστάσεις της και οδεύει ολοταχώς προς την εκπλήρωση του ετήσιου στόχου εξαγωγών της για το 2019.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι εργασίες αυτές αναμενόταν να αμβλύνουν την εξαγωγική ικανότητα τόσο της Rio Tinto όσο και της BHP κατά το δεύτερο μισό του 2019, διατηρώντας τις τιμές σιδηρομεταλλεύματος σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος των εργασιών έχει ολοκληρωθεί για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Rio Tinto, με αποτέλεσμα ο αυστραλιανός κολοσσός να επιταχύνει πλέον τις εξαγωγές του, οι οποίες παραδοσιακά φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους.

Μάλιστα, η Rio Tinto δις είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις εξαγωγές της το 2019, κυρίως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, το γ΄ τρίμηνο οι αποστολές φορτίων σιδηρομεταλλεύματος της εταιρείας από τη Δυτική Αυστραλία ανήλθαν στα πολύ υψηλά επίπεδα των 86,1 εκατ. τόνων και, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε η Rio Tinto αναμένεται να αναλάβει τα ηνία των εξαγωγών παγκοσμίως.

Φωτό: Christian Sprogoe/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.