Φόρο για τα ναυτιλιακά καύσιμα προτείνει η Γαλλία

    230
    Φόρο για τα ναυτιλιακά καύσιμα προτείνει η Γαλλία

    H Γαλλία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστούν από κοινού για την εφαρμογή ειδικού φόρου στα καύσιμα της ναυτιλιακής και αεροπορικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, o φόρος αυτός θα έρθει να προστεθεί σε έναν  ενιαίο φόρο που ήδη προτείνουν Γαλλία και Γερμανία, προκειμένου οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες να προστατευτούν έναντι ξένων με χαμηλές προδιαγραφές εκπομπών επιβλαβών ρύπων.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, φαντάζει παράδοξο να υπάρχουν αντίστοιχοι φόροι για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα και όχι γι’ αυτές των πλοίων και των αεροπλάνων.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο προϋπολογισμός του γαλλικού κράτους για το 2020 απαγορεύει τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε project με τη χρήση άνθρακα.

    Φωτό: Keopol/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.