Χρηματοοικονομικά προβλήματα για την Thai Airways

Χρηματοοικονομικά προβλήματα για την Thai Airways

109
Χρηματοοικονομικά προβλήματα για την Thai Airways

Προθεσμία 30 ημερών στην Thai Airways έδωσαν οι αρχές της Ταϊλάνδης προκειμένου να παρουσιάσει σχέδιο βιωσιμότητας και οικονομικής ανάκαμψης, ως μέρος της προσπάθειας περιορισμού του κόστους και επαναφοράς στην κερδοφορία.

Άρθρο του Asia Times αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, διά του υφυπουργού Μεταφορών της χώρας, έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην Thai, καθώς η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας παλινωδεί.

Ο κ. Thaworn Senneam αποκάλυψε στα μέσα ότι ο αερομεταφορέας της χώρας θα πρέπει να θέσει πρόγραμμα πώλησης 19 παροπλισμένων αεροσκαφών, ώστε να περισταλούν τα αυξημένα κόστη συντήρησης.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Thai Airways απέρριψαν τον Σεπτέμβριο πρόταση της εταιρείας για την προμήθεια νέων αεροσκαφών ύψους $5,1 δις, προκειμένου να βρεθούν τα αναγκαία ποσά και να γίνει εκ νέου θεώρηση της αεροπορικής αγοράς. Η διοίκηση της εταιρείας έχει πέντε μήνες στη διάθεσή της προκειμένου να υποβάλει αναθεωρημένη πρόταση.

Το χρηματοοικονομικό άνοιγμα της εταιρείας σε δανειακές οφειλές ανέρχεται σε $3,2 δις, ενώ, κατά το πρώτο μισό του 2019, οι ζημίες της εταιρείας και των θυγατρικών της ανήλθαν σε $226 εκατ.

Φωτό: Barbara Walton/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.