Ολλανδικό φλερτ με την τεχνητή νοημοσύνη

Ολλανδικό φλερτ με την τεχνητή νοημοσύνη

106
Ολλανδικό φλερτ με την τεχνητή νοημοσύνη

Oι ολλανδικές εταιρείες Ahold Delhaize, ING, KLM, NS και Philips ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας με την ονομασία «Kickstart AI», σκοπός της οποίας είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και καινοτομίας.

Οι πέντε εταιρείες προσβλέπουν στην επιτάχυνση και στην προώθηση της χρήσης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης από νεαρή κιόλας ηλικία. Ευχή όλων των εμπλεκόμενων μερών είναι η ανάπτυξη της AI (Artificial Intelligence) κοινότητας στην Ολλανδία, προκειμένου αυτή να καταστεί ένας κόμβος τεχνολογίας και να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις άλλες μεγάλες χώρες (ΗΠΑ, Κίνα) σε θέματα καινοτομίας.

Προκειμένου η Ολλανδία να διατηρήσει τη θέση της ως τεχνολογικός πρωτοπόρος, η κυβέρνηση, εταιρείες, οργανισμοί και πανεπιστημιακά ιδρύματα επενδύουν από κοινού διαρκώς στην καινοτομία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια προσπάθεια, όπου πολλά διαφορετικά μέρη ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ψηφιακή μετάβαση.

Φωτό: Rik van der Kroon/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.