ECSA ‒ UK Chamber of Shipping: «Όχι σε Brexit χωρίς συμφωνία»

ECSA ‒ UK Chamber of Shipping: «Όχι σε Brexit χωρίς συμφωνία»

75
ECSA ‒ UK Chamber of Shipping: «Όχι σε Brexit χωρίς συμφωνία»

Η ECSA και το UK Chamber of Shipping, με επιστολή τους στον διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προτρέπουν σε μια λύση η οποία θα περιλαμβάνει μια μεταβατική περίοδο.

Ο γενικός γραμματέας της ECSA, Μάρτιν Ντόρσμαν, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεδομένης της σπουδαιότητας ενός Brexit με συμφωνία και των επιπτώσεων που θα έχει για την Ευρωπαϊκή Ένωση η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας, υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα εκατέρωθεν».

Η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες που έγιναν επί τρία χρόνια για ένα Brexit με συμφωνία ενδεχομένως θα καταστούν ατελέσφορες.

Η επιστολή υπογραμμίζει τις σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις και για τις δύο πλευρές στο σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ενώ τονίζει ότι είναι άμεσης προτεραιότητας η διασφάλιση ενός χρονικού πλαισίου εντός του οποίου η βιομηχανία θα μπορεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο επικεφαλής του UK Chamber of Shipping, Bob Sanguinetti, αναφέρει από την πλευρά του: «Έχουμε εργαστεί στενά με τα μέλη μας, τη βρετανική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους πλοιοκτήτες τα προηγούμενα τρία χρόνια. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια περίοδος κατά την οποία θα συνεχίσει το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ είναι η καλύτερη λύση για όλους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.