ΟΟΣΑ: Σε ιστορικά χαμηλά η ανεργία τον Αύγουστο

ΟΟΣΑ: Σε ιστορικά χαμηλά η ανεργία τον Αύγουστο

79
ΟΟΣΑ: Σε ιστορικά χαμηλά η ανεργία τον Αύγουστο

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι η ανεργία τον Αύγουστο έπεσε στο 5,1% στις χώρες-μέλη του, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η μείωση κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο αντιπροσωπεύει 32,9 εκατ. ανέργους στο σύνολο των 36 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, που κατά βάση αποτελούν οικονομίες με υψηλά κατά κεφαλήν ΑΕΠ και πολύ υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης (Human Development Index – HDI).

«Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,1%, στο 7,4%, στα ίδια επίπεδα που ήταν τον Απρίλιο του 2008, ακριβώς πριν από τη χρηματοοικονομική κρίση. Το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Ιταλία (κατά 0,3%, στο 9,5%) και στην Πορτογαλία (κατά 0,2%, στο 6,2%).

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εμφάνισε η Τσεχία, με μόλις 2%, και το υψηλότερο ποσοστό κατέγραψε η Ελλάδα με 17% (με στοιχεία Ιουνίου).

Στις χώρες της G7 (Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία) η ανεργία ανήλθε σε 4,2% την ίδια περίοδο.

Η ανεργία στους νέους παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ήτοι ποσοστό 11,2% για τις χώρες του ΟΟΣΑ. Όμως παραμένει πάνω από 25% σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Φωτό: Razvan Chisu/Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.