Πρόεδρος Μεξικού: «Καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εξορύξεις»

Πρόεδρος Μεξικού: «Καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εξορύξεις»

54
Πρόεδρος Μεξικού: «Καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εξορύξεις»

Ο Μεξικανός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν επιδιώκει να πάρει τον έλεγχο του πετρελαϊκού κοιτάσματος στη Zama, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για επιθυμία της Pemex, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Μεξικού, να αποκτήσει τον έλεγχο της Zama, την οποία διαχειρίζεται ένα κονσόρτσιουμ εταιρειών με επικεφαλής την αμερικανική Talos Energy.

Ωστόσο, ο Μεξικανός πρόεδρος διέψευσε την πληροφορία του Reuters, ενώ και αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών περιέγραψε το ενδεχόμενο εμπλοκής της Pemex ως «ενοχλητική εξέλιξη».

Το κοίτασμα Zama, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2017, αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα του Μεξικού από τη δεκαετία του 1970, με τα αποθέματα να ανέρχονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε σχεδόν 1 δις βαρέλια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου που ανακαλύφθηκε και την οποία δεν διαχειρίζεται η Pemex, ενώ οι εξορύξεις της μεξικανικής εταιρείας διεξάγονται σε όμορες περιοχές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.