Αθ. Μαρτίνος: Ορκίστηκε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Αθ. Μαρτίνος: Ορκίστηκε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

788
Αθ. Μαρτίνος: Ορκίστηκε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους

Σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου και του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών η τελετή ορκωμοσίας των νέων πολιτικού διοικητή και υποδιοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιου Μαρτίνου και Αρίστου Κασμίρογλου, αντίστοιχα.

«Καλορίζικοι» ευχήθηκε στους νεοδιορισθέντες ο Νίκος Δένδιας μετά την τελετή υπό τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Αναστάσιο Βλαβιανό και την υπογραφή των σχετικών εγγράφων. «Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή σήμερα που ορκίζουμε ως διοικητή και υποδιοικητή στο Άγιο Όρος τον κ. Θανάση Μαρτίνο και τον κ. Αρίστο Κασμίρογλου» είπε.

Ο Ν. Δένδιας, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του Αθανάσιου Μαρτίνου, ενός ανθρώπου του οποίου οι σημαντικές χορηγίες «τον καθιστούν έναν από τους σύγχρονους εθνικούς ευεργέτες της χώρας». «Βεβαίως, αυτή είναι μία ευγενής παράδοση, η παράδοση της χορηγίας, την οποία έχει επανειλημμένως τιμήσει ο Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του».

Τέλος ο Ν. Δένδιας απηύθυνε ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους «από καρδιάς», όπως και στον κ. Κασμίρογλου, ένα άνθρωπο «ο οποίος έχει ευδοκίμως υπηρετήσει την Αθωνική Πολιτεία και την ευρύτερη παρουσία του ελληνικού κράτους εκεί. Το γεγονός ότι δέχθηκε να συντρέξει σε αυτή την προσπάθεια είναι για εμάς πολύ μεγάλη χαρά».
Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μπίτσιος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Φωτό: Κώστας Τσιρώνης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.