Ινδία: αυξημένες ανάγκες για εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

Ινδία: αυξημένες ανάγκες για εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

73
Ινδία: αυξημένες ανάγκες για εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

Οι φωνές που κάνουν λόγο για μεγαλύτερη εξάρτηση της Ινδίας από τις διεθνείς αγορές για την κάλυψη των αναγκών σε σιδηρομετάλλευμα φαίνεται πως αυξάνονται.

Πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις δημοπρασίες μεταλλευτικών μισθώσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται τον ερχόμενο Μάρτιο, θα θέσουν σε κίνδυνο την εγχώρια παραγωγή iron ore, οδηγώντας τη χώρα στην αύξηση των εισαγωγών.

Μάλιστα, ο R. K. Sharma, γ.γ. της Federation of Indian Mineral Industries, τόνισε ότι οι ενδείξεις για τη βιομηχανία το επόμενο έτος είναι αρνητικές και συμπλήρωσε ότι, εάν υπάρχουν στρεβλώσεις στην παραγωγή, τότε η λύση είναι οι εισαγωγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Citigroup, η οποία εκτιμά ότι η Ινδία θα καταστεί καθαρός εισαγωγέας 25-30 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος, καθώς η παραπάνω εξέλιξη μπορεί να «ζημιώσει» το 1/4 της εγχώριας παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία αποτέλεσε καθαρό εισαγωγέα iron ore τελευταία φορά το 2015, όταν εισήγαγε 10,1 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος και εξήγαγε 4,3 εκατ. τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου.

Φωτό: Shepherd Zhou/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.