Ρωσία: «Χρήσιμος ένας OPEC σιτηρών»

Ρωσία: «Χρήσιμος ένας OPEC σιτηρών»

91
Ρωσία: «Χρήσιμος ένας OPEC σιτηρών»

Η ρωσική κυβέρνηση προτείνει τη δημιουργία ενός οργανισμού σιτηρών αντίστοιχου με τον OPEC, στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν – εκτός της Ρωσίας – η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αργεντινή.

Το πρακτορείο Tass μεταδίδει ότι ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Alexei Gordeyev δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να συσταθεί ένας σύνδεσμος των εξαγωγικών χωρών σιτηρών, όμοιος με τον Οργανισμό των Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών χωρών, κατά τη διάρκεια συνομιλιών το περασμένο Σάββατο στην Κολωνία.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ρώσου Αντιπροέδρου αναφέρει ότι «η πρόταση αυτή γίνεται στο πλαίσιο διασφάλισης της σταθερότητας στη διεθνή αγορά σιτηρών, στη συνεργασία για τον ορισμό των τιμών των σιτηρών και στην εξάλειψη της πείνας σε διεθνή κλίμακα».

Στην Κολωνία διεξάγεται η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA-2019 η οποία συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια και ο κ. Gordeyev είναι επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.