Η Chevron θέτει υψηλότερους στόχους μείωσης εκπομπών

Η Chevron θέτει υψηλότερους στόχους μείωσης εκπομπών

45
Η Chevron θέτει υψηλότερους στόχους μείωσης εκπομπών

Η αμερικανική Chevron συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η Chevron στοχεύει να περιορίσει κατά 5-10% τις εκπομπές αερίου από τις εξορύξεις πετρελαίου και κατά 2-5% από το φυσικό αέριο.

«Η διεθνής ζήτηση για ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται και εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσφορά περισσότερης πράσινης ενέργειας με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Chevron, Michael Wirth.

Οι στόχοι που θέτει η Chevron αφορούν την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία υιοθέτησε στόχους μείωσης μεθανίου.

Η Chevron συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Oil and Gas Climate Initiative» των πετρελαϊκών εταιρειών, που προωθεί την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και εταιρειών με κύριο σκοπό τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Φωτό: Zukiman Mohamad/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.