Οι κινεζικές εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων

Οι κινεζικές εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων

75
Οι κινεζικές εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων

Οι κινεζικές εισαγωγές βασικών εμπορευμάτων, όπως το αργό πετρέλαιο, το σιδηρομετάλλευμα, το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και ο άνθρακας, παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα τον Σεπτέμβριο, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί αποδυνάμωσης της κινεζικής οικονομίας.

Αν και τα επίσημα τελωνειακά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, πληροφορίες από τους κινεζικούς λιμένες δείχνουν αυτή την τάση.

Ειδικότερα, οι διά θαλάσσης εισαγωγές πετρελαίου ανήλθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε 8,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, μειωμένες από τα 8,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα του Αυγούστου, αλλά αυξημένες από τα 7,85 εκατ. βαρέλια/ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2018.

Αντίστοιχα, οι εισαγωγές LNG ανήλθαν σε 4,46 εκατ. τόνους, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, ενώ ξεπέρασαν τους 4,02 εκατ. τόνους του Σεπτεμβρίου του 2018.

Ο ασιατικός γίγαντας εισήγαγε μέσω θαλάσσης 86,1 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος, ενώ το μόνο εμπόρευμα του οποίου οι εισαγωγές κινήθηκαν σε ρηχά νερά ήταν ο άνθρακας. Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές άνθρακα τον Σεπτέμβριο άγγιξαν τους 22,2 εκατ. τόνους έναντι 26,5 εκατ. τόνων τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.