Πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Βραζιλίας

Πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Βραζιλίας

651
Πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Βραζιλίας

Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στις βορειοανατολικές ακτές της Βραζιλίας προκάλεσε τη ρύπανση σε μια ακτογραμμή 3.000 χιλιομέτρων.

Η πετρελαιοκηλίδα, η οποία εντοπίστηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, έχει επηρεάσει ήδη οκτώ πολιτείες, με τις Αρχές της Βραζιλίας να πιθανολογούν ότι η διαρροή προκλήθηκε από πλοίο που μετέφερε πετρέλαιο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δεν αναφέρουν μόλυνση σε ψάρια και μαλάκια, ωστόσο περιβαλλοντικές ομάδες περιέθαλψαν θαλάσσιες χελώνες και πουλιά τα οποία εντοπίστηκαν να έχουν μολυνθεί.

Η κρατική εταιρεία Petrobras συνδράμει τις προσπάθειες καθαρισμού, διαθέτοντας προσωπικό, ενώ παράλληλα διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι, από την εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων, προέκυψε ότι η διαρροή δεν προήλθε από μονάδες εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου.

Η περιοχή προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, κυρίως Ισπανούς και Πορτογάλους.

Φωτό: Maxar Technologies/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.