ECSA: Βιώσιμη ναυτιλία=ίσες ευκαιρίες

ECSA: Βιώσιμη ναυτιλία=ίσες ευκαιρίες

74
ECSA: Βιώσιμη ναυτιλία=ίσες ευκαιρίες

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας εορτάστηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και το κεντρικό θέμα είναι η ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης στη βιομηχανία με σύνθημα «Empowering Women in the Maritime Community».

Στο πλαίσιο αυτό, η ECSA, o θεσμικός φορέας των ευρωπαϊκών εφοπλιστικών ενώσεων, με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει την ανάγκη δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ένα πιο ελκυστικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στη ναυτιλιακή βιομηχανία με ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για γυναίκες και άντρες.

Μάλιστα η δέσμευση αυτή εντάσσεται στην δήλωση πρόθεσης που υπέγραψε η ECSAμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (European Transport Workers’ Federation-ΕΤF).

Σε συμφωνία με τις συστάσεις του ILO, τα μέλη της ECSA εργάζονται εντατικά για την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα, για την διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από σεβασμό και εν τέλει η συνεισφορά των-θηλυκού γένους- ναυτικών να είναι προστιθέμενης αξίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οποιαδήποτε στρατηγική ανάπτυξης για μια ισχυρή, βιώσιμη, ανταγωνιστική, ελκυστική και κοινωνικά βιώσιμη ευρωπαϊκή ναυτιλία απαιτεί την ανανέωση της δέσμευσης προς τους 17 στόχους βιώσιμους ανάπτυξης και την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.