Κάννες: «Αντίο» στα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια

Κάννες: «Αντίο» στα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια

132
Κάννες: «Αντίο» στα ρυπογόνα κρουαζιερόπλοια

Η πόλη-θέρετρο των Καννών, το τέταρτο μεγαλύτερο γαλλικό λιμάνι υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, αναμένεται να απαγορεύσει τη διέλευση «ρυπογόνων» κρουαζιερόπλοιων από το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.

Η απαγόρευση αφορά τα πλοία τα οποία δεν θα συμμορφώνονται με το όριο θείου 0,1%, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός επιβατών να μην αποβιβάζονται στις Κάννες.

Ο δήμαρχος Καννών, David Lisnard, δήλωσε στο Reuters πως με αυτή την απαγόρευση δεν στρέφονται ενάντια στα κρουαζιερόπλοια αλλά ενάντια στη ρύπανση από τα πλοία. Σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, η εν λόγω απόφαση έχει ήδη εφαρμοστεί σε λιμάνια της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας.

Η ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας συχνά γίνεται αντικείμενο δριμείας κριτικής από κατοίκους τουριστικών περιοχών, ενώ πλέον φαίνεται πως στο «παιχνίδι» μπαίνει και η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος.

Φωτό: Erich Westendarp/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.