Το μεγαλύτερο PCTC πλοίο κατανάλωσης LNG στον κόσμο

Το μεγαλύτερο PCTC πλοίο κατανάλωσης LNG στον κόσμο

338
Το μεγαλύτερο PCTC πλοίο κατανάλωσης LNG στον κόσμο

Η ιαπωνική Nippon Yusen Kaisha (ΝΥΚ) έχει βάλει μια παραγγελία για το μεγαλύτερο παγκοσμίως πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών (PCTC) το οποίο θα κινείται αποκλειστικά με καύσιμο LNG. Η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πλοίου πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο ναυπηγείο Shin Kurushima Toyohashi Shipbuilding Co. Ltd., ενώ η ναυπήγηση του πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Θα πρόκειται για το πρώτο πλοίο PCTC που θα έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία και θα χρησιμοποιεί LNG ως κύριο καύσιμο.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η μείωση της χωρητικότητας σε οχήματα που προκαλείται από την εγκατάσταση των δεξαμενών καυσίμου LNG, εκτός από τη βελτιστοποίηση σημαντικών παραμέτρων όπως το πλάτος του πλοίου, θα εφαρμοστούν ακόμη διάφοροι σχεδιασμοί για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης οχημάτων και έτσι το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.000 οχήματα ανά ταξίδι.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας και του Υπουργείου Χωροταξίας, Μεταφορών και Τουρισμού, στα πλαίσια του προγράμματος για τη μείωση των εκπομπών CO2 χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα, θα εγκατασταθεί στο πλοίο τεχνολογία για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2. Το πλοίο θα είναι περίπου 40% ενεργειακά πιο αποδοτικό (μειώνοντας τις εκπομπές CO2 ανά μονάδα μεταφοράς), υπερβαίνοντας σημαντικά τις απαιτήσεις της Φάσης 3 του EEDI που θα τεθούν σε ισχύ από τον IMO το 2025. Επιπλέον, το πλοίο αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές οξειδίου του θείου (SOx) κατά περίπου 99% και των οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 86% περίπου σε σύγκριση με τους συμβατικούς κινητήρες μαζούτ.

Φωτό: Lars_Nissen_Photoart/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.