Scorpio Tankers: Αγορά στόλου 19 tankers από την Trafigura

Scorpio Tankers: Αγορά στόλου 19 tankers από την Trafigura

1235
Scorpio Tankers: Αγορά στόλου 19 tankers από την Trafigura

Η Scorpio Tankers ανακοίνωσε την απόκτηση από θυγατρικές εταιρείες της Trafigura Maritime Logistics ενός στόλου 19 πλοίων έναντι $803 εκατ.

Πρόκειται για 4 LR2 και 15 MR με μέσο όρο ηλικίας τα 0,5 έτη, με τα δεκαπέντε εξ αυτών να βρίσκονται ήδη εν πλω και για τα υπόλοιπα τέσσερα να αναμένεται η παραλαβή τους το 2020, ενώ όλα τα πλοία είναι εξοπλισμένα με scrubbers.

Το τίμημα της αγοράς φτάνει τα $803 εκατ., εκ των οποίων τα $668 εκατ. θα προέλθουν από τη συμφωνία χρονοναύλωσης bareboat για διάστημα οκτώ ετών, για το σύνολο των 19 πλοίων, ενώ τα υπόλοιπα $135 εκατ. από έκδοση νέων μετοχών.

Η Scorpio Tankers διαχειρίζεται ήδη έναν στόλο 109 δεξαμενόπλοιων (LR2, LR1, MR και Handymax), χωρίς να συνυπολογιστούν και τα νέα αποκτήματα.

Ο CEO της Scorpio Tankers, Emanuele Lauro, ανέφερε ότι «ο στόλος των 19 υπερσύγχρονων product tankers αποτελεί μοναδική ευκαιρία τη στιγμή που συρρικνώνονται οι παραγγελίες διεθνώς. Ο μέσος όρος ηλικίας μειώνεται (από 4,1 σε 3,7 έτη) και αυξάνεται η αποδοτικότητα των καυσίμων, με την προσθήκη των πλοίων που είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Η επένδυση της Trafigura στη Scorpio Tankers αντιπροσωπεύει μια νέα φάση στη συνεργασία μας, η οποία θεωρούμε πως θα εξυπηρετήσει πλήρως τους στόχους των μετόχων μας».

Φωτό: Marcos Marcos Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.