Σε χαμηλά 10ετίας η ανάπτυξη του διά θαλάσσης εμπορίου;

Σε χαμηλά 10ετίας η ανάπτυξη του διά θαλάσσης εμπορίου;

299
Σε χαμηλά 10ετίας η ανάπτυξη του διά θαλάσσης εμπορίου;

Η Clarkson Research Services, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του διά θαλάσσης εμπορίου σε όρους τονο-μιλίων το 2019.

Ειδικότερα η Clarkson Research Services εκτιμά ότι το διά θαλάσσης εμπόριο θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% σε όρους τόνων και 2,2% σε όρους τονο-μιλίων το 2019. Μάλιστα ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης του διά θαλάσσης εμπορίου (εάν επαληθευθεί) θα αποτελέσει τον πιο χαμηλό από το 2009, έναν ακριβώς χρόνο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Στα επιμέρους στοιχεία, η Clarkson βλέπει ανάπτυξη 1-2% για το εμπόριο ξηρών φορτίων, 0,8% για το πετρέλαιο και 2,5% για το διά θαλάσσης εμπόριο σε εμπορευματοκιβώτια. Παράλληλα θετικά βλέπει η εταιρεία το εμπόριο αερίου καθώς προβλέπει ανάπτυξη 8% και 5% για το LNG και LPG, αντίστοιχα.

Ωστόσo σε ό,τι αφορά το 2020, η Clarkson θεωρεί ότι η ανάπτυξη του στόλου κατά μόλις 2%, εν αντιθέσει με το εκτιμώμενο 3,3% φέτος, θα δώσει μια ώθηση στους ναύλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.