Απελευθέρωση ναυτικού μετά από 4 χρόνια κράτησης

Απελευθέρωση ναυτικού μετά από 4 χρόνια κράτησης

4170
Απελευθέρωση ναυτικού μετά από 4 χρόνια κράτησης

Ένας Ιρανός ναυτικός ο οποίος κρατείτο όμηρος από Σομαλούς πειρατές για περισσότερα από 4 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος με τη συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών και μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Τρεις ακόμα ναυτικοί παραμένουν όμηροι των Σομαλών πειρατών.

Ένας Βρετανός αξιωματικός εν αποστρατεία ο οποίος εργάζεται στην περιοχή συμμετέχοντας στις προσπάθειες απελευθέρωσης αιχμαλώτων από Σομαλούς πειρατές, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο άνθρωπος πέθαινε, έμοιαζε με σκελετό. Είχε εσωτερική αιμορραγία. Υπέφερε από οξύ υποσιτισμό. Εκτιμώ ότι και οι άλλοι είναι σε αντίστοιχη κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την ανθρωπιστική οργάνωση Hostage Support Partnership, οι οποίοι συνέβαλαν στην απελευθέρωση του Μοχαμάντ Σαρίφ Παναχαντέχ. Ο Μουσαβί ευχαρίστησε επίσης τις αρχές της ημιαυτόνομης περιοχής της Σομαλίας Πούντλαντ και της Αιθιοπίας για τη βοήθειά τους.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Παναχαντέχ αποτελούσε μέλος του 21ενός πληρώματος πλοίου το οποίο κατέλαβαν πειρατές τον Μάρτιο του 2015. Οκτώ όμηροι πέθαναν, πέντε κατάφεραν να δραπετεύσουν και τέσσερις ακόμα απελευθερώθηκαν σε επιχείρηση των ιρανικών αρχών πέρυσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.