Part timers οι εργαζόμενοι στα γερμανικά ναυπηγεία (;)

Part timers οι εργαζόμενοι στα γερμανικά ναυπηγεία (;)

111
Part timers οι εργαζόμενοι στα γερμανικά ναυπηγεία (;)

Oι πρακτικές του γερμανικού Συνδέσμου Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (VSM) για την αύξηση της απασχόλησης στα γερμανικά ναυπηγεία αποτέλεσαν αντικείμενο δριμείας κριτικής της γερμανικής ένωσης σιδηρουργών IG Metall Küste.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκθεσή της η IG Metall χαιρετίζει την αύξηση της απασχόλησης στον ναυπηγικό κλάδο της Γερμανίας, ωστόσο ασκεί κριτική για το γεγονός ότι σε έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων προσφέρονται συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Με αφορμή την έκθεση της IG Metall, ο CEO του VSM, δρ Reinhard Lüken, σχολίασε ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα γερμανικά ναυπηγεία έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που αντανακλά την επιτυχία του κλάδου να επαναπροσδιοριστεί μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και ανάπτυξης δεξιοτήτων για το εργατικό δυναμικό.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των επαγγελματιών και ταλαντούχων νέων έχει αυξηθεί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό ο ναυπηγοκατασκευαστικός κλάδος της χώρας να «απορροφά» τους καλύτερους. Παράλληλα, ο επικεφαλής του VSM ανέφερε ότι είναι σημαντικό να μην τεθεί σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα του κλάδου, ο οποίος σε διεθνές επίπεδο αντιμετωπίζει στρεβλώσεις λόγω των κρατικών επιδοτήσεων (κυρίως σε Ασία), και γι’ αυτό απαιτούνται ευέλικτα και αξιόπιστα εργαλεία στην αγορά εργασίας.

Η μερική απασχόληση αποτελεί ένα περιορισμένο αλλά ζωτικό στοιχείο της ναυπηγικής βιομηχανίας της Γερμανίας, ενώ προσφέρει και ένα «σκαλοπάτι» στη μόνιμη απασχόληση, κατέληξε ο δρ Reinhard Lüken.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.