Τον Μάιο του 2020 η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τον Μάιο του 2020 η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

844
Τον Μάιο του 2020 η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τον Μάιο του 2020 προβλέπεται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, σύμφωνα με απαντητική επιστολή της Κύπριας υφυπουργού Ναυτιλίας, Νατάσας Πηλείδου, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτού.

Όπως μεταδίδει σε δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος», στην επιστολή αναφέρεται ότι «με βάση τα ευρήματα της μελέτης, το υφυπουργείο είναι τώρα σε θέση να στοιχειοθετήσει σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), καθώς επίσης να ετοιμάσει τους σχετικούς όρους του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής μετά τη σχετική έγκριση της ΕΕ».

Παράλληλα, και με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα αρχίσει η επεξεργασία των όρων του διαγωνισμού, η οποία συνεπάγεται εντατική εργασία και διαβούλευση με συντελεστές και φορείς του τομέα της ναυτιλίας, ενώ «επιπρόσθετα, απαιτείται να γίνουν διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας».

Απώτερος στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές διεργασίες και, εφόσον ληφθούν οι σχετικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο του 2020, ώστε να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της επιβατικής γραμμής από τον Μάιο του 2020.

Πηγή: «Φιλελεύθερος» Κύπρου

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.