Trump: νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Trump: νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

169
Trump: νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μια «σημαντική» αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ως πρώτη αντίδραση στις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ανοιχτά την Τεχεράνη.

«Μόλις έδωσα οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών να αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω Twitter, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Οι κυρώσεις, η φύση των οποίων μένει να διευκρινιστεί, προστίθενται στα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει ήδη η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός από τους Υπουργούς του τις τελευταίες ημέρες ως προς την ευθύνη του Ιράν στις επιθέσεις του Σαββάτου, δηλώνοντας έτοιμος να «ανταποδώσει» και πως διαθέτει πολλές «επιλογές».

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στοιχεία που συνδέουν το Ιράν με τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco, με την Τεχεράνη να αρνείται κάθε είδους εμπλοκή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.