Σταθεροποιητικές τάσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Σταθεροποιητικές τάσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

72
Σταθεροποιητικές τάσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Σταθεροποιητικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας για ταχύτερη αποκατάσταση της παραγωγής σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Παράλληλα, οι αγορές αναμένουν και τη σημερινή απόφαση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια.

Οι τιμές του Brent (ώρα 10.00) είναι ελαφρά αυξημένες κατά 0,62%, στα 64,95 δολάρια το βαρέλι, έχοντας απολέσει το 65% της μεγάλης αύξησης της Δευτέρας, μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI ενισχύεται κατά μόλις 0,10%, στα 59,40 δολάρια το βαρέλι, έχοντας «σβήσει» περίπου το 50% της ανόδου του μετά τα γεγονότα του Σαββάτου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman, την Τρίτη επιχείρησε να καθησυχάσει τις αγορές, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει αποκατασταθεί η παραγωγή.

Οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, αποτελούν αντίβαρο που στηρίζει τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε την Τρίτη στο πρακτορείο Reuters ότι οι ΗΠΑ θεωρούν πως πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού βρίσκεται το Ιράν, σε μια εκτίμηση που αναμένεται ‒αν επιβεβαιωθεί‒ να εκτινάξει την ένταση μεταξύ Ριάντ και Τεχεράνης.

Φωτό: Zukiman Mohamad/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.