Ρωσία-Σαουδική Αραβία: συνέργειες για τους κορυφαίους του OPEC+

Ρωσία-Σαουδική Αραβία: συνέργειες για τους κορυφαίους του OPEC+

85
Ρωσία-Σαουδική Αραβία: συνέργειες για τους κορυφαίους του OPEC+

Ρωσία και Σαουδική Αραβία αναμένεται να συμφωνήσουν στην υλοποίηση δεκάδων νέων επενδυτικών έργων, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας Alexander Novak που δημοσιεύει το πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος αξιωματούχος επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη χώρα.

Ο κ. Novak ανέφερε ότι στο εγγύς μέλλον οι δύο χώρες αναμένεται να συμπράξουν σε επενδύσεις στους κλάδους των πετροχημικών, του υγροποιημένου φυσικού αερίου και στη δημιουργία κοινοπρακτικών κέντρων. Το διμερές εμπόριο των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, με τα στοιχεία για το α’ τρίμηνο του έτους να δείχνουν διπλασιασμό του εμπορίου ($420,4 εκατ.) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το 2018.

Οι σχέσεις Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας αναπτύσσονται επίσης και στον κλάδο των αγροτικών προϊόντων, με το εμπόριο κατά τα 3 τελευταία χρόνια να αγγίζει τα $500 εκατ. έως τα τέλη του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.