«Ανάφλεξη» στις τιμές του μαύρου χρυσού

«Ανάφλεξη» στις τιμές του μαύρου χρυσού

127
«Ανάφλεξη» στις τιμές του μαύρου χρυσού

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι τιμές του πετρελαίου, απόρροια της επίθεσης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Το πρωί της Δευτέρας το Brent κατέγραφε άνοδο σχεδόν 10%, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ σε ημερήσια συνεδρίαση. Στην εκκίνηση των συναλλαγών βρέθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg, να ενισχύεται σχεδόν 20%, το υψηλότερο ποσοστό σε διάστημα 28 ετών, φτάνοντας τα 72 δολάρια το βαρέλι. Σύντομα, όμως, επέστρεψε στα 66-67 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχη άνοδο και για το αμερικανικό αργό σχεδόν 9%, με τις τιμές του να κυμαίνονται στα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών έρχεται στον απόηχο των επιθέσεων του Σαββάτου από drones σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις, οι οποίες εκτιμάται ότι έθεσαν εκτός παραγωγής 5,7 εκατομμύρια βαρέλια από την ημερήσια παραγωγή του βασιλείου – ποσότητα που αντιστοιχεί στο 5% της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.