Αργεντινή: νέος τερματικός σταθμός LNG παρά την κρίση

Αργεντινή: νέος τερματικός σταθμός LNG παρά την κρίση

76
Αργεντινή: νέος τερματικός σταθμός LNG παρά την κρίση

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Αργεντινής YPF SA επιταχύνει τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εξαγωγών φυσικού αερίου παρά το οικονομικό και πολιτικό χάος που επικρατεί στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, η YPF βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους διεθνείς και εγχώριους εταίρους για την ανάπτυξη του εν λόγω φιλόδοξου project, συνολικού προϋπολογισμού $5 δις. Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα οι συζητήσεις αυτές φαίνεται πως έχουν «παγώσει» μετά την ευρεία νίκη του κεντροαριστερού Αλμπέρτο Φερνάντες έναντι του ένθερμου υποστηρικτή της ελεύθερης αγοράς και νυν προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι στις προκριματικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 11 Αυγούστου.

Αναμφίβολα η Αργεντινή φλερτάρει καιρό με τις εξαγωγές LNG, σε μία αγορά όπου οι ΗΠΑ συνεχώς αυξάνουν το μερίδιο τους αγοράς ενισχύοντας παράλληλα τις κατασκευές νέων μονάδων παραγωγής LNG.

Φωτό: Hpgruesen/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.