Πετρέλαιο: μείωση των τιμών στον ορίζοντα;

Πετρέλαιο: μείωση των τιμών στον ορίζοντα;

86
Πετρέλαιο: μείωση των τιμών στον ορίζοντα;

Υποχώρηση των τιμών πετρελαίου κατά την διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2019, χωρίς ωστόσο αυτές να πέσουν κάτω από $50/βαρέλι βλέπει η Vitol, ένας από τους κορυφαίους trader μαύρου χρυσού του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Russell Hardy, CEO της Vitol σημείωσε στο Reuters ότι αναμένει μείωση των τιμών πετρελαίου έως το τέλος του χρόνου ωστόσο συμπλήρωσε ότι μια τιμή κάτω από τα $50/βαρέλι αυτόματα θα σήμαινε τιμή σχιστολιθικού πετρελαίου στα $45/βαρέλι, το οποίο θα οδηγούσε στον περιορισμό των capex.

Σε ό,τι αφορά το 2020, ο επικεφαλής της Vitol εκτίμησε ότι η τιμή του πετρελαίου θα κινηθεί στα $60/βαρέλι ως απόρροια της αυξημένης προσφοράς από Καναδά, Βραζιλία και Νορβηγία.

Τέλος σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο κ. Hardy αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου στα 600.000-650.000 βαρέλια/ημέρα για το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.